KÖZÉPPONTBAN AZ EGÉSZSÉG

Friss hírrel szolgálhatunk az ínyenceknek: megjelent Czanik Balázs legújabb – a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet (Farkas Melinda igazgató vezetésével) és Sápi Olivér chef közreműködésével készült –„Határtalan gasztrokalandok egészségesen” című receptkönyve.

Czanik team

Farkas Melinda (balról) ügyvezető

A hétköznapok is ünneppé változnak, ha egy finom ebéddel vagy vacsorával koronázzuk meg. Főként, ha az ételek nem csak különlegesek, hanem egészségesek is. Különlegesek, mert négy ország gasztro kedvenceit vonultatja fel, és egészségesek, mert csökkentett szénhidráttartalmúak, illetve többségében glutén-, laktóz- és cukormentesek vagy vegánok is. Ezáltal így a fogyókúrázók és az ételérzékenységgel küzdők is találnak benne nekik megfelelőt.

A nagy érdeklődésnek köszönhetően a sajtó képviselői a fentieken túlmenően megismerkedhettek a lengyel különlegességekbe, az EverDermmel közösen indított különleges programmal és a MagMaxx ihlette finomságokkal. Továbbá informálisként betekinthettünk az idei B-Life Szépe részleteibe.

Manapság nagyon sokan küzdenek ételallergiával, intoleranciával, esetleg szeretnének fogyni vagy csupán odafigyelni magukra, így elengedhetetlen, hogy friss alapanyagokból, laktóz-, tej- vagy gluténmentesen, kevés szénhidráttal étkezzenek. Legyen szó akár hétköznapi ebédről vagy egy kellemes ünnepi vacsoráról, mindenki biztosan megtalálhatja benne az alkalomhoz és az ízléséhez illőt. Ugyanis a különleges birsalmás sütőtök-krémlevestől a füstölt sóval sült vajhalon át, egészen a meggyes panna cottáig finom és vizuális élménnyel felérő ételt készíthető az igényes kivitelű receptkönyvből – ráadásul egészségesen. Balázs által irányított csapat összefogásának eredményeként a MagMaxx tevékenysége: német-magyar technológia együttes alkalmazásával kristállyá sűríti a frissen szedett, kézzel válogatott gyümölcsöket és zöldségeket, amelyek ezáltal megőrzik tápértéküket – következésképpen természetes módon táplálják az emberi szervezetet.

Czanik Balázs, egyébként pedig a Capoeira Aerobik megalkotója elsősorban olyan emberekkel találkozik, akik a súlyukkal küzdenek. Azt tapasztalja, hogy ha már rászánták magukat a mozgásra, azonnal adódik a következő kérdés: mit és hogyan egyenek? A súlyvesztést a legtöbben csökkentett szénhidrát bevitellel tudják elérni, vagyis az édességeket, valamint a fehér cukorral és a fehér liszttel készült ételeket száműzik az életükből. Azonban hosszútávon a legtöbben nem tudnak édességek nélkül létezni. Erre nyújt megoldást a receptkönyv.

A Capoeira Aerobic megalkotója persze ezen túl sem lesz hűtlen a sporthoz: a jövőben is emberek ezreit fogja megmozgatni, ugyanis csapatával ez évben húsz állomásos, országos egészség fesztiválon tartott bemutatókat és edzéseket. Konkrétabban: kezdve a Capoeira Aerobictól, az aquafitneszen és a karatén át a zumbáig – ezek mellett pedig szépségversenyt is rendeznek.

Sz.A.

tabs-top
More in Életmód
Ballada a szülőfalumról…

Szerzőnket ajánljuk Olvasóink figyelmébe, mivel a ballada tükrözi a már lassan lepusztult elnéptelenedett mai világot. Egyébként a szóban forgó gondolatokhoz...

Close