Kezdődik a 4. Tokaj Fesztiválkatlan!

Hazánk egyik legnagyobb szabadtéri színpada a Tokaj Fesztiválkatlan, hamarosan megkezdi a negyedik teljes szezonját. Idén már három játszóhelyen, a Fesztiválkatlan Nagyszínpadán, Teátrumában és a Paulay Ede Színházban kínálnak különleges és izgalmas programokat. 

Szeptember elejéig a legváltozatosabb műfajú előadásokkal, többek között musical, tánc és színházi előadásokkal, klasszikus és pop koncertekkel, humorestekkel várják a nézőket. Bővebb információk: www.fesztivalkatlan.hu

Az évadot Vastag Csaba Kiszenekaros dupla koncertje nyitja május 25-én és 26-án a Teátrumban. Másnap pedig Gyermeknapon egész napra kinyílik a Katlan kapuja, és ingyenes programokkal várják a kicsiket és nagyokat, ahol lesz koncert, ugrálóvár, arcfestés, vetélkedő és más színes program. A színházat kedvelők örömére, idén is izgalmas és érdekes előadásokkal várják a nézőket. Június 6-án Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter szereplésével láthatják az És Rómeó és Júlia… című színdarabot a Paulay Ede Színházban, ahol a két szereplő kelti életre egész Veronát. A hónap végén Eszenyi Enikő „A gyönyörben NINCS középút” című különleges egyszemélyes darabjában beszél és énekel, miközben tangók, sanzonok, operettek csendülnek fel egy zongora kíséretében. Augusztus elején a Szép jó estét, Mr. Green! című komédiában Székhelyi József és Pál Tamás bemutatja egy mogorva özvegyember és egy dinamikus, fiatal irodista találkozását a Teátrumban. Szívhez szóló és önfeledten szórakoztató lesz. A zenés, táncos előadás szerelmesei újra a Katlan színpadán köszönthetik az ExperiDance táncegyüttest. Július 21-én a Cinderella című legújabb tánc- és mesemusicaljükben Hamupipőke történetét keltik életre Román Sándor látványos tánckoreográfiáival, népszerű színészek fülbemászó dalaival és prózai jeleneteivel. A Békéscsabai Jókai Színház is visszatér, akik ezúttal a Monte Cristo grófja című musicalt hozzák el a tokaji közönségnek a nagyszínpadra. Dumas klasszikus művében a szerelem, az intrika, a bosszú és a szenvedély mind szerepet kapnak, Gubik Petra, Vastag Tamás főbb szereplésében, a címszerepben Szomor Györggyel, aki egyben az előadás rendezője is.

A koncertek sorában a legkülönfélébb műfajok jeles képviselői mutatkoznak be. A rajongók kérésére Havasi Balázs újra fellép a Katlanban. A legújabb Pure Piano koncertjét Sydney és Budapest után, a nyáron csak Tokajban láthatják július 14-én. Az este során a személyesen a részére gyártott Bösendorfer Imperialon játszik majd, egy igazán látványos show kíséretében.

Az egykori Megasztár győztese, Tóth Vera trió formációjával igazi zenei csemegékkel, köztük természetesen a legnagyobb slágereivel kedveskedik a hallgatóságnak július 27-én a Teátrumban. Másnap este az opera szerelmeseit a világhírű argentin José Cura repíti a gyönyör és a mámor állapotába. Operaáriái a XX. század könnyűzene klasszikusaival fonódnak össze, s alkotnak egy egészet. „A negyedik tenor” koncertjét a VirtuosOrchestra zenekar kíséri, vezényel Pejtsik Péter. Július 6-án az operettvilág hazai csillagai készülnek örökzöld dallamokkal: Oszvald Marika partnere ezúttal Mészáros Árpád Zsolt lesz, az elmaradhatatlan klasszikus nagy műveket Pitti Katalin, Vörös Edit, Bordás Barbara, Csonka Zsuzsanna, Berkes János, Turpinszky Béla és Boncsér Gergely előadásában hallhatják. Augusztus 17-én Kálmán Imre talán legnépszerűbb operettjét, a Marica grófnőt mutatják be a Zempléni Fesztivál keretében, Rálik Szilvia és Boncsér Gergely főszereplésével.

A Budapest Jazz Orchestra 20. jubileumi évadának ünnepi koncertsorozatát a Zempléni Fesztivál keretében, augusztus 11-én a Katlanban kezdi meg. Az este első felében az Illés és a Fonográf slágerek csendülnek fel Szörényi Levente közreműködésével, majd a Queen együttes dalaiból készült összeállítás szólistája Polyák Lilla lesz.

A humor nagyágyúi ismét kezelésbe veszik a rekeszizmokat. Június 1-jén a Paulay Ede Színházban Fábry Sándor, a hónap végén a Katlan nagyszínpadán a Dumaszínház Four Stars formációja, azaz Hadházi László, Aranyosi Péter, Beliczai Balázs és Szupkay Viktor szórakoztatja a nagyérdeműt. A L’art pour L’art tagjai közkívánatra térnek vissza augusztus végén, Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni az elmúlt évtizedek legjobb jeleneteivel, dalaival, poénjaival érkeznek. Július elején Sebestyén Balázzsal beszélgethet a közönség, a következő héten pedig egy igazi apa-lánya beszélgetésnek lehetnek a tanúi R. Kárpáti Péter és Rebeka lánya között, akiket humoros és komoly oldalukról is megismerhetnek.

A tavalyi évad nagy sikere után, idén is élvezhetjük az ország híres és közismert személyiségeinek előadásait a Teátrumban. Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus június elején a lezárás, elengedés, újrakezdés témában visz önismereti utazásra. Kepes András vetítéssel színesített előadásán szintén olyan témák kerülnek szóba, mint a házasság és a boldogság kapcsolata, a hűség és a hűtlenség. Dr. Zacher Gábor „az ország toxikológusa” mesél a „méregkeverőkről”, a mérgekről és a mérgezésekről, de személyes tapasztalatiról is beszámol. A Fesztiválkatlan három alkalommal is a nyár legnagyobb házibulijává alakul át. A ’70-es, ’80-as és ’90-es évek legnagyobb hazai és külföldi slágereit DJ Dezi keveri a lemezjátszónál, augusztus 4-én pedig Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique várja a retro discoba vágyókat.

A Fesztiválkatlan idei programját Bródy János koncertje zárja szeptember 1-jén. A Ráadás című koncertjén megosztja velünk dalokba foglalt véleményét szerelemről, barátságról, küzdelemről, szabadságról, magánéletről és köztársaságról. A művész megmaradt örök Tininek, aki hetvenévesen is hetvenkedés nélkül áll ki a színpadra. A koncert után mindenkit várnak a teátrumi Katlan RETRO Partyba, amely méltó búcsú estéje, lezárása lesz a nyárnak és a Fesztiválkatlan idei szezonjának!

Sz. A.

tabs-top
More in Kultúra
Nyelvünkben élő germanizmusok

A nyelvészet nem normatív tudomány, nem örökké érvényes szabályokat állapít meg, mert nyelvünket szakadatlan átalakulás jellemzi. Új szavak, kifejezések épülnek...

Close