Készülődés a Magyar Borok Ünnepére, a „Borgála 2025”rendezvényre

Április 3-án a Bem József téren lévő elegáns Kimpton Bem –  BemHotel impozáns termében a sajtó meghívottai számára tartott sajtótájékoztatót a rangos borászati rendezvény szervezője, a Bacchus Arts Stúdió. Jelesül  Magyar Borok Ünnepe,  a május 18-án tartandó országos borrendezvény,  a „Borgála 2025” előkészületeiről és a tervezett programról szólt az ismertetés.

SOLEMNITAS VINUM HUNGARORUM – A MAGYAR BOROK ÜNNEPE
Borgála 2025 rendezvényre 2025. május 18-án vasárnap 18 – 22 óráig kerül sor.
Helyszín: Kimpton Bem – Buda Hotel (Budapest Bem tér 3.)
A Magyar Bor Akadémia védnökségével különleges történelmi tabló készül
KIS MAGYAR BORTÖRTÉNELEM, ami látványos körülmények között, a borokhoz válogatott „fine dining” falatok kíséretében elevenedik meg SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ formájában.
A Magyar Bor Akadémia két olyan szakmai elismerést ítél oda évtizedek óta minden évben, amelyek   egyediek.
Szinte hagyomány, hogy az 1991-től évente megválasztott Év Bortermelője cím birtokosát minden évben Gálaebéd köszönti, a 2002 óta megválasztott Év Pincészete cím birtokosát a pince hangsúlyos bemutatása követi, a szakma és a média kiemelt jelenlétével.
A szervezők úgy gondolták eljött az ideje egy szemlének, hogy ezek a címek ne csak Pünkösdi királyságok maradjanak, azaz a címet régebben elnyerők újra az érdeklődés középpontjába kerüljenek. Hagyományteremtő eseményt szeretnének, ami évről-évre – frissített borkínálattal és témával – teret biztosít a rangos szakmai díjat elnyert borászok és pincészetek, a szakma és a fogyasztók találkozására – mindez ünnepi keretek között.
És kik kapnak a rendezvényre meghívást? A BORGÁLA 2025 rendezvényére azok a borászok és pincék kaptak meghívást, akik a két díj valamelyikének vagy mindkettőnek birtokosai.

A bemutatásra kerülő borokat nem a szervezők válogatták, a magyar bor reneszánszában szerepet játszó borászok maguk döntötték el, hogy  mely borukat hozzák el a kóstolóra, amelyek az elmúlt három évtized csúcsteljesítményeinek számítanak.
A BORGÁLA 2025 rendezvénye a Magyar Bor Akadémia 1991 – 2024 között díjazott borászaival, 34 év „Év Bortermelőjének” és 18 év „Év Pincészetének” 48 csúcsborával várja a borkedvelő ínyenceket! Összesen 35 pincészet lesz jelen a bemutatkozáson.
A borászok és a borok tájegységi besorolás szerint hét borszigeten kerülnek a közönség elé.
A borok ízvilágához válogatott „fine dining” falatokkal a borkóstolás művészetének látvány- és ízharmóniája valósul meg. A lenyűgöző szépségű „lifestyle” szálloda, előkelő helyszínt biztosít a Magyar Borok Ünnepének. Cél, hogy a rendezvény atmoszférája felejthetetlen élménnyé varázsolja a kóstolható szebbnél szebb borokat és az ízek varázsa is teljessé váljon.
A felvonuló fantasztikus borsor jól reprezentálja a magyar bor erejét és nem csak összegzése, hanem iránymutatója is legyen a magyar borkultúrának.

A SÉTÁLÓ BORKÓSTOLÓ kiváló lehetőség a partnerkapcsolatok bővítésére, a friss élmények megosztására, a borokat megalkotó borászokkal való beszélgetésre.
A rendezvénynek önálló honlapja van: www.magyarbordicserete.hu Itt előre tanulmányozható a kínálat: a résztvevő borászok, pincészetek, a kóstolható borok, borleírások is megtalálhatók a honlapon.
A rendezvény magas színvonalát a lebonyolításban részt vállaló borakadémikusok garantálják.

A rendezvény moderátora Dr. Csizmadia András, gasztronómiai szervíz Hegedűs Péter.
A rendezvény szervezője: Nyikos István – Bacchus Arts Stúdió
Regisztráció után belépőjegyeket itt lehet igényelni, foglalni és vásárolni.
Tel: +36 30 954 9147, e-mail: info@magyarbordicserete.hu

K.T.                                                

tabs-top
More in Aktuális, Kultúra
Magyar cég Kínában

Külföldi óriáscégek sikeresen tevékenykednek hazánkban, arról azonban kevesebb szó esik, hogy hazai vállalkozások is kitörhetnek a világpiacra. Ezek egyike az...

Close