Karácsonyi élmények a Müpával

Látványos újcirkuszi előadások, gyermekműsorok és könnyűzenei koncertek a Müpa Sátorban, karácsonyi dallamokat megszólaltató hatalmas, interaktív zenedoboz, azaz a Müpa Hangjáték ünnepi különkiadása, egy 400 négyzetméteres, valódi jégpálya és a Hello Wood világító design-karácsonyfája – a Müpa idén is különleges programokkal és meglepetésekkel készül az ünnepekre. A Müpa Kultúr Kültér december 4-től várja a kíváncsi látogatókat!

Újra felépül a Müpa melletti parkolóban a Müpa Sátor, ahol gyermekműsorok, könnyűzenei koncertek és látványos újcirkuszi előadások fogadják az ide érkezőket. Itt lesz a belga cirkuszi duó, az Okidok, amely akrobatikus elemekkel tarkított, Slips InsideKifordított alsónadrág című darabját és a klasszikus bohóctréfákra épülő Ha Ha Ha című produkcióját mutatja be. A Recirquel igazi exkluzív válogatást ad négy egész estés darabjuk legjobb jeleneteiből Trükkök címmel, és egyik legsikeresebb előadásuk, a Párizs Éjjel is visszatér a bemutató helyszínére (a társulat harmadik egész estés produkciója 2014. október 3-án debütált a CAFe Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Müpa melletti sátorban).

Hétvégente a kisebbeket gyermekprogramok várják: a fellépők között ott lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint a MárkusZínház és a Hot Jazz Band is.

Persze nem tél a tél korcsolyázás és forralt bor nélkül. A Sátor mellett felállított 400 négyzetméteres jégpálya – amelyen egyszerre akár 80 fő is korcsolyázhat – december 4-től egészen január 6-ig várja a látogatókat. A Müpa Jégpályára a helyszíni jegypénztárban lehet karszalagot váltani, de a Müpa és a Müpa Sátor rendezvényeire illetve a Ludwig Múzeum kiállításaira szóló érvényes belépőjeggyel ingyenesen használható. A korcsolyázókat télies büfékínálat – Müpa-bögrés forralt bor, forró csoki és fűszeres almaital – is várja a helyszínen, a zenei aláfestést pedig a Müpa Rádió biztosítja.

December 4-étől 23-áig az Átriumban újra kipróbálható a nagy sikerű, díjnyertes Müpa Hangjátékot is – az óriási, interaktív zenedoboz repertoárja új, karácsonyi dallamokkal várja a kíváncsiakat.

És ha karácsony, nem maradhat ki a karácsonyfa sem, persze ebben is lesz némi csavar. A Hello Wood építészeti és design alkotócsoport 167 különböző méretű fadobozból épít egy 11 méter magas, 5 méter átmérőjű interaktív karácsonyfát a Müpa elé. A 20 négyzetméter alapterületű építményt 110 méter LED szalag világítja majd meg esténként, felvillantva a Müpában fellépő művészek és társulatok neveit, ráadásul az installációt belülről is meg lehet nézni, így kétség kívül a város egyik legizgalmasabb karácsonyfája lesz.

Az élményeket január 6-áig élvezhetik a Müpába látogatók.

Akik online szeretnének csatlakozni az ünnepi programokhoz, azoknak is tartogatunk meglepetést: december 5-től egészen az év végéig regisztráció nélkül lesznek visszanézhetőek a Müpás koncertek, többek közt a Karácsonyi Oratórium és a Diótörő előadások, illetve a Digitális Irodalom estjei is.

További információk: Kultúr Kültér

Müpa Hangjáték: youtube

Okidok: Slips inside – Kifordított alsónadrág

2016. december 13-14. 19:00 — 20:15

Müpa Sátor

Közreműködők: Xavier Bouvier, Benoit Devos

Alkotók: Laurent Kaye, fények

OKIDOK, Louis Spagna, színpadra állította

További információk: Slips inside – Kifordított alsónadrág

Slips inside trailer: youtube

Okidok: Ha ha ha

2016. december 15-16. 19:00 — 20:15

Müpa Sátor

Közreműködők: Xavier Bouvier, Benoit Devos

Alkotók: Laurent Kaye, fények

Lili Decooninck, jelmez

OKIDOK, Louis Spagna, színpadra állította

További információk: Ha ha ha

Slips inside trailer: youtube

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel

2016. december 6-9., 25-31., 19:00 — 21:00

Müpa Sátor

Párizs Éjjel trailer: youtube

Recirquel Újcirkusz Társulat: Trükkök

2016. december 9-11., 18. 11:00 — 12:00; 16:00-17:00

Müpa Sátor

Kaláka – Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

2016. december 4. vasárnap 11:00 — 12:00

Müpa Sátor

További információk: Szabad-e bejönni ide betlehemmel?

Kolompos együttes – Mikulásváró Kolompos mulatság

2016. december 4. vasárnap 13:30 — 15:00

Müpa Sátor

További információk: Mikulásváró Kolompos mulatság

Adventi Zenehajó

Hajós András és a Modern Art Orchestra jazzműsora gyerekeknek

2016. december 4. vasárnap 17:00 — 18:00

Müpa Sátor

További információk: Zenehajó

A Hot Jazz Band karácsonyi koncertje

2016. december 17. szombat 16:00 — 18:00

Müpa Sátor

További információk: Hot Jazz Band karácsonyi koncert

MárkusZínház: Betlehemi történet

2016. december 17. szombat 11:00 — 12:00

Müpa Sátor

További információk: Betlehemi történet

tabs-top
More in Kultúra
Levél a gyerekeimnek

Hamarosan megjelenik egy remek szerzőpáros, Kalamár Hajnalka-Kabarcz Zoltán: Nyerő Hármas (Sportoló-Szülő-Edző) c. kötete, amelynek nagyon megfogott a bevezető utáni első...

Close