Jubileumi koncert (50!) Budapesten

A hír örvendetes a zenebarátoknak, s megtisztelő az Omega, s főleg Kóbor János emlékére utalva. A legendás rockbanda visszatér egy új albummal és egy világkörüli turnéval: ez év februárjában a SCORPIONS megjelentette a 19. stúdióalbumát Rock Believer címmel, majd útnak indul monstre összejövetelekre.

A járvány alatt a zenekar visszavonult szülővárosuk, Hannover stúdiójába, és új dalokon kezdett dolgozni. Klaus Meine énekes szerint az új dalok azért olyan pörgősek és erőtől duzzadók (mint a 80 -as évekbeli albumaik), mert „úgy vettük fel a lemezt, mint egy banda egy koncerten, ugyanabban a szobában ülve, pont mint a 80-as években.”
Nos, 2022 nem csak ezért lesz különleges a zenekar számára: 50 évvel korábban, 1972. január 22-én jelent meg bemutatkozó albumuk és kezdődött meg nemzetközi karrierjük. A SCORPIONS Rock Believer elnevezésű világkörüli turnéját Las Vegasban kezdi, ahol a csapat a Planet Hollywood Hotelben fog fellépni március 26. és április 16. között. Ezt követően átkelnek az Atlanti-óceánon, és elindulnak Európában, ahol kilenc országban játszanak, és végül hat németországi koncerttel zárnak. “Annyi energiánk volt az album rögzítésénél, és annyira jól szórakoztunk, hogy alig várjuk már, végre újra élőben játszhassunk” – mondja Matthias Jabs és Klaus Meine: “Soha nem volt még ilyen hosszú turnészünetünk, mint a járvány idején. Ez természetesen megnövelte az étvágyunkat, így most már alig várjuk, hogy visszatérhessünk a turnéra.”Tehát a legendás csapat visszatér Magyarországra, 2022. május 30-án adnak koncertet a Budapest Arénában!
A SCORPIONS Németország első számú együttese és az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai rockzenekara. A mai napig több mint 120 millió lemezt adott el, s több mint 5 ezer koncertet játszott: számtalan díjat nyert, csillagot kapott a hollywoodi Rock Hírességek sétányán, és olyan időtlen klasszikusokat készített, mint a Rock You Like A Hurricane, a Still Loving You vagy a “Wind Of Change”.
Sz. A.

tabs-top
More in Kultúra
Háború ördöge

Vér bíbora színezi újra a földet,Vad háború ördöge festi meg őt. Gyakorta kiáltjuk a „Nem, soha többet...”Ugyan mi is óvja...

Close