Jubileumi (50!) érettségi találkozó Pápán…

Valljuk be őszintén: fél évszázados osztálytalálkozót megélni – különösen a rohanó világunkban – nem nevezhető szokványosnak, az önmagában is dicséretes összejövetel, avagy esemény egy alma materben.

Nos, a program ilyenkor csaknem mindenütt hasonlóképpen zajlik, miszerint az egykori tanárok és tanítványaik elmesélik egymásnak az ötévenkénti történéseiket. Pár percben felelevenítik a hajdani sulis élményeket, majd egy étteremben folytatják a múltidézést. Ami joggal általánosítható – a kellemes dolgok előjönnek, a rosszak viszont felejtődnek.

Természetesen mindig felemelő érzés újra látni egymást. Ám a mi esetünkben a közel harminc fős osztályból sajnos hárman már nem lehettek közöttünk, amely az országos statisztikai összehasonlításban akár átlag felettinek is minősíthető, mégis nehéz felfogni.

Persze azért mi is megemlékeztünk – a kegyelet virágkoszorújával és néma főhajtással – az elhunyt tanáraink és osztálytársaink tiszteleteként. Többen hangsúlyozták, hogy büszkék lehetünk az elért eredményeinkre (mint technikusok zömében diplomával rendelkeznek, sőt hárman doktorátussal, ráadásul világhírű fotóművész is van a tarsolyunkban), de amit nagy gyorsasággal megjegyeznék: ami a legfontosabb, hogy a mi korosztályunk meg tudott maradni tisztelettudónak és ember tud maradni minden körülmények között…

Szalay Attila

tabs-top
More in Hungary
Világelső az ajkai fotós!

A fényképezés életünk egyik leggyakrabban alkalmazott foglalatossága. Lakat Imre ezt a hobbit viszont magas szinten űzi, amelynek beérett a gyümölcse:...

Close