Innovációs és Tréning Centrum Budaőrsön

Hazánk legnagyobb importőre, a Porsche Hungaria budaörsi telephelyén – nagy média érdeklődés kíséretében – megnyitotta a nemzetközi szinten is kiemelkedő oktatási létesítményét Innovációs és Tréning Centrum néven.


Ami példaértékűnek értékelhető a beruházást illetően a nehéz gazdasági helyzetben, hogy mindezt saját erőből tette a rangos cégcsoport.
A hatalmas képzési és átadási kapacitással rendelkező központ ezentúl az ország minden pontjáról várja a Porsche Hungaria hálózatába tartozó műszaki és értékesítési területen dolgozó szakembereket azért, hogy valóban modern és komplex ismereteket adhasson át az érdeklődőknek. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Bujáki Zsolt kommunikációs
igazgató felvezetése után dr. Nagy Ádám iparügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.
A Porsche Hungaria számára komoly mérföldkőnek számít az Oktatási és Tréning Centrum, hiszen ezen létesítmény megalkotásával óriási előrelépést hajtott végre a vállalat a gépjármű ágazatban az oktatás területén. Magyarország legnagyobb gépjárműimportőreként a vállalat felelősséget érez a hazai járműszerelői, értékesítői és munkafelvevői szakmák iránt, ezért tartja fontosnak, hogy a tudást minél szélesebb szakmai körökhöz eljuttathassa.
Nemzetközi szinten is elsők között épült ilyen tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, szervizberendezés alkatrész hozzáféréssel, TV stúdióval is felszerelt oktatási centrum. A Porsche Hungaria tervei szerint évente több, mint kétezer oktatási napot biztosít a Centrum a szerződéses autójavító és kereskedői hálózat számára. Tágas átadójának köszönhetően pedig a vállalat mostantól akár egy nap negyven autót is képes lesz átadni flotta ügyfeleinek.


„Ahogyan az innováció legújabb vívmányait a német, spanyol és cseh anyavállalati mérnökeink beletervezik modelljeinkbe, úgy az innovációt nekünk is integrálnunk kell a képzési rendszerünkbe. Büszkén jelenthetem be, hogy ezen integrációhoz a Porsche Hungaria Innovációs és Tréning Centruma minden feltételt megad. Az Innovációs és Tréning Centrum ajtajai nyitva állnak. A tudás itt van, elérhető és ez a létesítmény várja hálózatunkból azokat, akik szomjaznak azokra a járműipari ismeretekre, melyeknek a birtokában vagyunk” –
nyilatkozta Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.
„Az elmúlt egy évben megtapasztalhattuk, milyen jelentős történések zajlanak, melynek hatásai hazánkban is érződnek. Ellátási láncok akadályoztatása és chip hiány sújtja a különböző gazdasági ágazatokat, így a járműipart is. Éppen ezért nagy öröm, hogy egy beruházó úgy döntött, minden nehézség ellenére létrehoz egy ilyen impozáns komplexumot.
Ez igazolja egy vállalat jövőbe, emberi tudásba vetett hitét” – mondotta dr. Nagy Ádám, a Technológiai és Ipari Minisztérium helyettes államtitkára az ünnepélyes szalagátvágás után.
Markos László, a Porsche Hungaria műszaki és vevőszolgálati igazgatója megköszönte az építkezésben résztvevők kemény munkáját és kiemelte: „ezzel a beruházással olyan létesítménnyel bővült a Porsche Hungaria budaörsi telephelye, amely igazán korszerű oktatást tesz lehetővé. Őszintén reméljük, hogy az ITC hatása hamarosan a gyakorlatban is érződik majd és hálózatunkat naprakész tudással vértezhetjük fel a hagyományos és az elektromos meghajtású autók tekintetében is.”
A szervizoktatás és az átadás mellett az Innovációs és Tréning Centrum valódi járműakadémiaként autóipari konferenciák és értékesítési képzések helyszíne is lesz a jövőben, így egy igazán sokrétű és hasznos létesítménnyel lett gazdagabb október 19-én a Porsche Hungaria. A sajtó képviselői minderről a személyes bejáráson is meggyőződhetett…
Sz.A.

tabs-top
More in Életmód
Nyugdíjas Ősz az Állatkertben

Számos kedvezménnyel és sok látnivalóval várják a szépkorúakat a Budapesti Állatkertben. A szokásosnál is nagyobb kedvezményekkel kedveskednek a szépkorúaknak, akiket...

Close