Fogyj jógával! 5 szuper zsírégető gyakorlat a hasi zsír eltűntetésére

A jóga nem csak nyújtásból áll, hanem erős zsírégető hatása is van. Próbáld ki a következő gyakorlatsorokat, hogy hamarosan feszes, tónusos izmaid lehessenek.
Az ülőmunka gyakran az emésztési folyamatok lelassulását eredményezi, mely elsősorban a hasi terület elhízásához vezet. A rendszeres mozgás megoldás lehet a problémára, hiszen nemcsak a vázizomzatot dolgoztatja meg, hanem hatással van a belső szervek működésére is.
Ilyen szuper hatékony mozgási forma jóga – növeli a szervezet anyagcseréjét, és feszessé teszi az izmokat.
Végezd el az alábbi sorozatot hetente 3-5 alkalommal. Finoman masszírozzák a beleket, javítják a zsigeri szervek vérellátását. Az alábbi 5 jóga gyakorlat alaposan átmozgatja a has területeit, hatására jelentősen csökken a hasi zsír, eltűnik az úszógumi.
68574_joga1-640c1. Bhujang asana

Ez a póz csökkenteni a hasi zsírt nyújtja a hasfalat, erősíti és rugalmasabbá teszi a gerincet, ezáltal megfiatalít. Mentálisan jó hangulatba hoz, belső nyugalmat teremt – és csökkenti az éhségérzetet!

Feküdj hasra, két kezed legyen a tested mellett mellmagasságban, szorítsd a szeméremcsontodat a gumiszőnyeghez. Nyújts a karodat fokozatosan felfelé, lélegezz mélyet, a fejedet hajtsd hátra, tol ki a mellkasodat. Fontos, hogy a két lapocka közti gerincszakaszt hajlítsd, és semmiképp sem az alsó csigolyaszakaszt.

Képességedtől függően maradj ebben a testhelyzetben 15-30 másodpercig, majd lassan fújd ki a levegőt és ereszkedj vissza kiinduló helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 5 alkalommal, köztük 15 másodperces szünetekkel.

Ha fekélye van, vagy sérvműtéted olt, hátsérülésed van, csak orvosi konzultáció mellett végezd a gyakorlatot!
68575_joga2-640c2. Naukasana Pontoon
Ez egy nagyon jó jóga póz az úszógumi ellen. Kiválóan alkalmas a zsírégetésre és segít az izmok erősítésében is. Rendkívül erős hasat, izmos lábat és hátat eredményez.
Feküdj le hassal a szőnyegre, kinyújtott lábbal, karjaid a tested mellett. Hajlítsd a feneked felé a lábadat és fogd meg a bokádat. Emeld fel a felsőtestedet, vegyél egy mély lélegzetet és maradj 15-30 másodperig a képen látható testhelyzetben, majd kilégzés közben ereszkedj vissza kiinduló helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot legalább 5-ször, 15 másodperces szüneteket tartva közte.

 

 

68576_joga3-640c3. Dhanurasana

Ez a póz kiváló eredményeket hoz az alsó hasizom erősítésében, serkenti az emésztőrendszert és kiváló gyakorlat székrekedés ellen.
Feküdj le háttal a szőnyegre, kinyújtott lábbal, kezeid a tested mellett.
Belégzés közben emeld fel a lábaidat és tartsd meg egyenesen (térdhajlítás nélkül, lábfejjel spiccelve), közben a hátadat is emeld fel a földről, kezeddel nyúlj a lábadon minél előbbre. Maradj ebben a helyzetben (miközben megpróbálod elérni a lábujjaidat), és próbálj meg létrehozni a hátaddal és a lábaiddal egy 45 okos szöget. Maradj így 15-30 másodperig, majd fújd ki a levegőt, miközben lassan visszaereszkedsz kiinduló helyzetbe. Ismételd meg a gyakorlatot 5-ször köztük 15 másodperces szüneteket tartva.
68577_joga4-640c4. Kumbhakasana

Ennek a jóga póznak számos előnye van, többek között enyhíti a deréktáji fájdalmat és feszesíti, tonizálja a hát- és hasizmokat, valamint a combot és csípőt. Ugyanakkor masszírozza a vastagbelet, kiegyenlíti a gyomor pH-szintjét, orvosolja a székrekedést és fokozza az anyagcserét. Egyszóval ez a jóga póz egyike a leghatékonyabb hasi zsírégető gyakorlatoknak.
Ereszkedj le a földre, enyhén behajlított térddel, lábujjhegyen, a váll magasságában levő kezekkel.
Belégzés közben told ki a kezedet, feszítsd meg a lábadat, hogy egyenes vonalat képezzel a sarkadtól a fejed búbjáig. Maradj ebben a pózban 15-30 másodpercig, de a lehető legjobb eredmény érdekében tartsd, ameddig csak bírod. Majd kilégzés közben ereszkedj vissza kiinduló helyzetbe.

Váll- és hátsérülés esetén ne végezd ezt a gyakorlatot!
68578_joga5-640c5. Bhujang ászana
Feküdj le a hátadra, kinyújtott lábbal, kezeid a tested mellett. Feszítsd meg a lábad, majd kilégzésnél fokozatosan húzd a térdeidet a mellkasodhoz, hogy a combod nyomást gyakoroljon a hasi területre. Lélegezz mélyeket és maradj ebben a pózban 90 másodpercig. Kilégzés után engedd vissza kiinduló helyzetbe.

Ismételd meg a jóga gyakorlatot 5-ször, közöttük 15 másodperces szünetet tartva.
Az anyagcsere fokozásának érdekében érdemes a jóga gyakorlatokat reggelente elvégezni, hetente 3-5 alkalommal.

tabs-top
More in Sport
Amit minden edzőnek, oktatónak tudnia kell

Forrás: Fűzy Pilates Studios Magyar neve nincs igazán. Pilatesben pedig a lábhúzás hasmánt áll hozzá a legközelebb, bár ez utóbbi...

Close