Federertől kapott ajándékot egy Sportikon

Roger Federer talán nem is tudja, mekkora boldogságot szerzett egy idős, magyar szurkolójának. Az egykori síbajnok Pajor István nem akármilyen ajándékkal érkezett a US Openre bő egy évtizede. Nem sajnálva az idejét, több hónapos munkával dupla DVD-t készített Roger Federer legszebb ütéseiből, felejthetetlen labdameneteiből. A televíziós közvetítésekből rögzített meccseket házilag vágta össze és igazán profin csomagolta hősünk.

A Megszállottak Klubjában is tag, hegymászó ezúttal szokatlan csúcs meghódítását tűzte maga elé. Roger Federer közelébe kívánt kerülni, hogy személyesen adhassa át a művét. A terve azonban itt nem ért véget, rá jellemzően nem érte be ennyivel, arra készült, hogy cserébe kér egy sapkát a tizenhatszoros Grand Slam-bajnoktól. .

Emberi számítás szerint az elképzelés megvalósulására minimális esély mutatkozott. Némi előnyt jelentett, hogy újságíróként, média akkreditációs kártyával rendelkezett, így állandó bejárása volt a játékosok területére is. A sikerhez azonban legalább négy dolog kellett: 1. csapatmunka; 2. szerencse; 3. hit; 4. Federer és edzőjének kedvessége.

Először próbáltam megértetni vele, hogy újságíróként (nem élhet vissza a helyzetével). S a lehetőségei korlátozattak. Azt tanácsoltam neki, próbálja Federert egyik edzése után megszólítani, mint szurkoló, amint épp lejön a pályáról. A biztonság és a nagyobb esély kedvéért bemutattam az ATP magyar munkatársának, Papp Zoltánnak, aki hihetetlen segítőkésznek bizonyult. Gyorsan megértette, mit jelentene Pajor Istvánnak, ha teljesülne az álma. Az események felpörögtek: Papp Zoli összehozott egy villámismerkedést Roger Federer edzőjével, így, amikor egy nappal később Pajor megszólította Paul Annacone-t, az edzésről az öltözőbe tartva Federerrel, az amerikai mester barátságosan üdvözölte a lehetetlent nem ismerő rajongót és bemutatta Roger Federernek, aki átvette tőle a speciális DVD válogatást.

A történet, ha ezen a ponton befejeződik, akkor is gyönyörű, de Pajor István nem véletlenül megszállott! Nem csuklott el a hangja, nem rándult görcsbe a gyomra, nem bénult le a keze, hogy megszorította a király. Nem felejtette el, hogy ő ennél többet szeretne és óhajának hangot is adott. Nem zavarta a viszonylag szegényes angol tudása, Annacone tudtára adta, hogy egy sapka jelentené számára az igazi boldogságot. Ilyen és ehhez hasonló kérések százai érkeznek naponta Federer menedzsmentjéhez, de keveseknek adatik meg, hogy személyesen adják elő vágyukat.

Paul Annacone külön megkérdezte Papp Zolitól, milyen nevet írjon Roger a sapkára, majd csütörtökön felküldték az ATP irodába a kincset. A simli alján ez olvasható: To Pisti, Thanks for the DVD. Roger Federer.
Megpróbálhatnám szavakba önteni, hogy mit érzett Pajor István pénteken, mikor Papp Zolitól, átvette a vágyott sapkát. Lehet, lehetetlenre vállalkoznék, mivel ekkor derült ki számára, hogy ez nem egy „egyszerű” FR sapka, hanem azt a Zseni kéz írásával is ellátta. Így saját szememmel láthattam, miként lehet szárnyak nélkül is repülni. Köszönöm Roger! Köszönöm Paul! Köszönöm Zoltán! Köszönöm Erik!

Siklós Erik

tabs-top
More in Sport
Új SPORTCENTRUM SZABOLCSBAN

Kisvárda szomszédságában található hazánk talán legújabb sportcentruma, s azon belül a Tenisz Akadémia komplexuma - jelesül Szabolcsveresmart (300 km-re Budapesttől)...

Close