Ételed legyen a te orvosságod…

A legutóbbi idők külföldi, leginkább amerikai tudósok (orvosok és élelmezési szakértők) kutatásai feltárták a legsúlyosabb, nem kívánt agyi betegségek okait, majd gyógyításának módjait a táplálkozáson keresztül.

Elvük, hogy a test számára folyamatosan szükséges, sőt nélkülözhetetlen vegyületek, ásványi anyagok, esszenciális zsírok, fehérjék, vitaminok, enzimek a táplálkozás által kerüljenek a szervezetbe, így fejtsék ki megelőző, sőt gyógyító hatásukat (és lehetőleg ne tablettákkal).

Így a fent említett tudósok, orvosok feltárták az Alzheimer kór, Parkinson kór kiváltó okait, de ezzel együtt a gyógyítás, megelőzés lehetőségeire is javaslatot tesznek. A gyógyszeres kezelést kiegészítve (a gyógyszerek mellett) vagy éppen helyettük olyan élelmi anyagokat ajánlanak, melyek képesek a gyógyításra. Hippokratész ismert “Ételed legyen a te orvosságod!” igazsága megkérdőjelezhetetlen.

A Memória vaj a memória zavarokat, viselkedési zavarokat (részben vagy teljesen próbálja orvosolni) orvosolhatja. Ezen zavarok előfutárai lehetnek idősödő korban az Alzheimer és Parkinson kóroknak, illetve sok-sok más agyi elváltozásnak. Úgymond mellékhatása a Memória vaj–nak, hogy magas kókuszzsír tartalmánál és annak hatását támogató más 14 összetevőnek (fűszereknek és olajos magvaknak) köszönhetően a daganatos sejtek növekedését gátolhatja, sőt a diabétesz tüneteit is csökkenti. Ezeknek a hatásoknak tudományos alátámasztása megtörtént és folyamatosan történik az orvosi társadalom által.

A Memória vaj csupa olyan ajánlott természetes élelmi anyagokból áll, melyek önmagukban, külön-külön is jótékonyan hatnak a fenti zavarokra, de együttesen hatásuk többszöröződhet. Az összetevők, jól ismert gyulladás csökkentő, vérnyomást szabályozó, agyi vérellátást biztosító fűszerek illetve 6 féle olajos mag keveréke. Brazil dió tartalma biztosítja a nagyon fontos napi szelén bevitelt a szervezetbe, s a fűszerek biztosítanak komoly mennyiségű antioxidáns mennyiséget.

A szelén a cukorbetegség elkerülésében illetve súlyosságának csökkentésében fontos faktor. De ugyanazon molekuláris biológia tárgykörébe tartozó elvek az Alzheimer kór kialakulásának elkerülésében, meglévő állapot gyógyításában is szerepet kapnak. Tovább még a fenti molekuláris biológia tárgykörébe tartozó elv alapján közismerten a szelén a daganatos betegségek kialakulásának elkerülésében is fontos ágens. Az összetevők mindegyike egy-egy kutatás és tanulmány csokor ajánlása. Hatásuk volt/van betegek széles körében. Együttesen azonban nagyobb esély van arra, hogy az összetevők egymás hatását kiegészítsék, erősítsék és a gyógyulást betegek szélesebb körére kiterjesszék. Ajánlott napi adagja megelőzés céljából napi 50 g, míg betegség esetén napi 2 x50 gramm a szokásos terápia mellett. Ez a 100 g mennyiség a napi kalória igény ötödét, negyedét fedezi, kiváló élelmi összetevők által. A kutatások alapján a Memória vaj összetevőnek pozitív hatása tovább fokozható napi 500 mg C-vitamin D3 vitamin kiegészítésével. Idősödő korban a Q10, B12 vitamin külső bevitele ( tabletta ) formájában javallott, ugyanis ezeket a szervezet már nem tudja előállítani a kellő mennyiségben, holott a jelenlétük fontos a sejtek helyes működéséhez. Fogyasztható például pirítós kenyérrel, meleg szendviccsel vagy önmagában. Minden embernek 55 év kor felett hasznos lehet. Aki a témáról többet szeretne tudni – részletesebb információkért forduljon e-mailen (ferenc.bujna@gmail.com) a kérdés szakértőjéhez. (Folyamatban lévő gyógykezelés esetén alkalmazását kezelőorvosával egyeztesse hogy elkerülhetőek legyenek az összeférhetetlenségek!)

K.T.

tabs-top
More in Életmód
A RELAXÁCIÓ AZ ÉLETÜNK RÉSZE!

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne”- ezt sugallja a Saeng Tian thai masszázs szlogenje. A thai...

Close