2 pohár natúr joghurt
3 tojás
3 joghurtos pohárnyi liszt (én réteslisztet használtam)
2 joghurtos pohárnyi kristálycukor
1 joghurtos pohárnyi étolaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaniliás cukor
Gyümölcs (tetszés szerint, én körtét használtam)
A hozzávalókat keverőtálba teszem és egy fakanállal egyszerűen összekeverem. (a gyümölcsöt majd a végén teszem rá)
A sütőt előmelegítem, a tepsit kikenem (én az olajjal kikenést és a zsemlemorzsás szórást választottam…)
Az összekevert tésztát a tepsibe kotorjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, – mint most én – akkor egyszerűen feldaraboljuk és a tésztára helyezzük. A magasabb víztartalmú, vagy fagyasztott gyümölcsöket lecsöpögtetjük és lisztbe forgatjuk, hogy ne süllyedjenek le a tészta aljára.
A meleg sütőbe helyezzük a gyümölcsökkel dúsított süteményt és várunk…
mégpedig majdnem egy órányi ideig. Tűpróbáig sütjük, hiszen nem minden sütő egyforma. Az eredeti recept 35-40 percet írt, én 40 ‘ után megnéztem és a közepe még folyós volt… Ráhúztunk még egy negyedórát és az eredmény hibátlan.
Kezdők számára is nagyon jól használható recept, feltétlenül ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!