Egy vendégmarasztaló kék villa Hévízen

Annak, aki gyakran jár Hévízen, de még annak is, aki csak egyszer fordul meg e szép, rendezett fürdővárosban, megakad a szeme egy elegáns, kék színűre festett épületen a Széchenyi utcában. Egyébként is ritkán látni kék színű épületeket – nemcsak Hévízen, de másutt is, – ezért már csak kíváncsiságból is érdemes bemennünk az épületbe.

A tulajdonos bizalommal fogad, kérésünkre rögtön körül is vezet az épületben.

-Köszönöm a szívélyes fogadtatást. Kíváncsi emberként rögtön azt kérdezném, hogy miért választották pont a kék színt?

-Bő évtizede (2004-ben) épült a házunk, akkor valahogy a kék szín divatosnak számított. Mint érdekesség megjegyzem, a közelünkben lévő templom is kék színű. Talán a kék szín választásában a figyelemfelkeltés is motivált minket.

-Gondolom ez a kék színűre festett takaros épület sokaknak feltűnt. A szép külső szinte vonzza az érdeklődőket, de belül is minden ilyen vonzó?

-Kérem, akkor jöjjenek velem, megmutatom belülről is az épületet. Csak majd a medencetérben le kell venni a cipőket.

-Köszönöm az invitálást, de a medenceteret megtekintve csak ámulok és bámulok. Elegáns, tiszta, világos tér, teli szép virágokkal, s a végén kivilágított akvárium díszeleg. Maga a medence a csoda!

-Sikerült kialakítanunk egy wellness részleget, a beltéri fűtött medence igen kedvelt, sokan ezt tartják a fő vonzóerőnek.

-Mondana pár szót magáról a medencéről?

-Wellness részlegünkben található medence vize 27-29 °C-os. A 10×4 m-es mérete alkalmas fürdőzésre, úszásra, még gyermekek részére is. Mélysége 1,4 méter.

-Látom a medence szomszédságában egy pezsgőfürdő is van, attól pár lépésre pedig szauna.

-Igen, van egy finn szauna is, melynek felfűtését este 6-ra szoktunk időzíteni.

-A nyári nagy melegben van-e lehetőség, hogy kicsit a szabadban is lehessen pihenni?

-Igen, kialakítottunk egy napozóteraszt, ahol még az esetleges forgalmi zajból sem hallatszik be semmi.

-A medencetér egyik falán egy nagy méretű festményt látok, mely egy római kori gazdag ember villáját és kertjét ábrázolja nagyon hangulatosan. A kert mögött egy nagy tó körvonalai láthatók. Az a Balaton lehet? Egyáltalán kinek volt ez a ragyogó ötlete, hogy ilyen szép – a medencetér hangulatához illő – képpel díszítsék a falat ? És kit bíztak meg a festéssel? Ismert festőművész volt az illető ?

-A festő nem valami nagyon ismert művész, a közeli Nemesbükről jött a medencetér falát egyéni ízlésű festménnyel dekorálni. Valóban a kép némileg a Balaton hangulatát is felidézi. Egyébként a szobákban lévő festmények is tőle származnak.

-Alaposan körülnézve most már megértem, hogy miért is kedvelik annyira az önök kis üdülőjét. Jó, de főleg rossz időben milyen kellemes lehet itt úszni, úszkálni és szaunázni.

-Hát igen!

-Csak felnőttek járnak Önökhöz? Gyermekes családok nem szoktak jönni?

-De, igen ! Sőt gyermekkedvezményt is adunk, azaz 5 éves korig ingyenes a szülőkkel egy ágyban elférő gyerekeknek, 5-12 évig pedig kedvezményes áron van a szállás a gyerekeknek.

-Van-e itt Önöknél a masszásra is lehetőség?

-Igen, egyik helyiségben masszázságy van, ott történik a kezelés, minthogy ide, azaz a helyszínre kérhető masszőr is.

-Talán meg sem kell kérdeznem, hogy az internetezés lelkes hívei számára (nem mondom: megszállottjainak) van-e internetelérési lehetőség ?

-Igen, ingyenes Wi-fi használat van biztosítva a ház egész területén, tehát akár a medencetérben is lehet internetezni.

Betekintve a szobákba mindenütt tisztaság, mintaszerű rend látványa fogad. Valahogy úgy érzem, hogy az ilyen meghitt légkör nem zajos vendégseregeknek való, hanem jóval inkább olyanoknak, akik szeretik a családias hangulatot.

-Jól vette észre. Valóban apartmanjaink és szobáink főleg azoknak a vendégeknek lettek kialakítva, akik a családias légkörű szálláshelyeket kedvelik. Mindegyik apartman és szoba zuhanyzós, WC-fürdőszoba, hajszárító, kábel-tv és ahogy említettem, Wi-fi használattal.

-Látom, aki kedveli a fürdőzést, és netán lusta elmenni az éppen nem is messze lévő tóhoz, itt nagyon jól érezheti magát. De mi van azokkal, akik a fürdés mellett más programra is vágynak? Tudnak ebben is segíteni?

-Igény szerint szervezünk fakultatív programokat: így például van horgászási és vadászati lehetőség kísérővel, míg sétarepülés sárkányrepülővel.

Nagyon sok érdekes információt kaptunk Öntől, de ennél is többet jelentett, hogy alaposan körülnézhettünk „birodalmukban”, megcsodálva a hangulatos, szobákat, az impozáns stílusban kialakított medenceteret, s az éttermi hangulatot sugárzó szép reggeliző helyiséget. Nagyon jó benyomásokkal távozva úgy köszönünk el Öntől, hogy viszontlátásra – de akkor már „igazi” vendégként pár napra tervezett ittléttel.

Dr. Kölcsei Tamás

tabs-top
More in Utazás
Jövőre jubilál a 450. CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ

A következő esztendőben már tizedik alkalommal indul zarándokvonat a világhírű Csíksomlyói Búcsúba. A Székely Gyors-Csíksomlyó Expressz nevű, 16 kocsiból álló,,,össznemzeti...

Close