EDDA MŰVEK: ÚJ DUPLA ALBUM ÉS ARÉNA KONCERT

Hazánk egyik legkedveltebb rockcsapata, az EDDA Művek dupla lemezzel jelentkezett február első dekádjában. A 44 éves zenekar 33. albuma 22 vadonatúj dalt tartalmaz, nevezetesen a „Dalok a testnek” és „Dalok a léleknek” című korongok 2018. február 8-tól vásárolhatók meg a MOL benzinkutakon – tudtuk meg sajtótájékoztatójukon.

Az Edda Művek három év után jelentkezik új albummal, amely a csapat történetének második dupla lemeze. A 33. nagylemez dalai között lírai és lendületes rock számok is helyet kaptak. A két korong ugyan tartalmilag különbözik, ám mégis kiegészítik egymást: a mély mondanivalók a lélekre hatnak, a gyors ritmusok pedig a testet forrósítják fel.

A „Dalok a testnek” című korong 12 dala egyfajta kronológiát (sorrendet) tartalmaz: a „33.” című dal a kezdetekről szól, a „Nem adom” című pedig a mostani időkre jellemző és elvárt hovatartozásunkról ad mértéket. A többi dal az életünkről, s életekről szól, a zenekartól megszokott „Edda módon”. A „Dalok a léleknek” című lemez tíz lírai dala között két dinamikusabb hangvételű is szerepel – „Még a szél is”, „Mit kezdenél velem” –, melyet a zenekar vezetője Pataki Attila (szöveg, ének és vokál) csak „dühös lírának” nevez, akinek az egyik legnagyobb mondása: „ A szeretet az egyetlen igazság”. Dalaik olyan szövegvilágot hordoznak magukban, a fájdalomnak olyan vetületét, amit Gömöri Zsolt (billentyűs- és ütőhangszerek) szerint csak ilyen formában lehetett megzenésíteni. A kiadvány borítója is igazán különleges lett, képi- és színvilága azt a fajta szenvedélyt tükrözi, ami ma is jellemző a csapatra. Látványa magáért beszél, ugyanis azt a fajta színes vibrálást mutatja, amit az Edda dalok is tartalmaznak. S ha már megemlítettük a két népszerű zenészt, akkor illik a többieket is nevesíteni azaz bemutatni: Alapi István (gitárok,szintetizátor és vokál), Kicska László (basszusgitár), valamint Hetényi Zoltán (dobok).

Híveik illetve rajongóik jól tudják, hogy Eddásnak lenni életforma, egyfajta „összetartozás”. Ezt az érzést élheti át mindenki, aki részt vesz a 2018. március 10-i nagykoncerten, a Papp László Budapest Sportarénában. A meglepetésekkel tarkított két és fél órás koncerten elhangzik majd néhány új dal a dupla lemezről, de természetesen nem maradnak el a legnagyobb slágerek sem. A próbák jelenleg gőzerővel zajlanak! Öveket becsatolni, igazi hazai rock-ünnepre fel, hisz az Edda Művek nyitja a tavaszt az Arénában!

Szalay Attila

tabs-top
More in Aktuális
Holt költők társasága – színházi premier a Veszprémi Színházban

A filmrajongók és a magvas gondolatokat kedvelők körében jól ismert a Holt költők társasága c. amerikai filmdráma, mely főleg Robin...

Close