Ébredjetek DOBBANTÓK!

A sport rovatunkban nemrég írtunk – egy példaértékű civil baráti kör kapcsán – egy tehetséges csodafutó nyugdíjasról, most pedig az alapító tanulságos buzdítására hívjuk fel Olvasóink figyelmét. Hazafi Imre a közelmúltban hozta létre az említett privát FB csoportot Dobbantó néven, s ahol a taglétszám máris elindult a harmadik százak meghódítására. Íme – csaknem eredetiben – a megszívlelendő gondolatok…

Sokan életünk legbarátságtalanabb napjait éljük meg! Ráadásul az egyre inkább makacs és kiszámíthatatlanul alattomos járvány mellé társult a szerencsétlen áprilisi időjárás, amely mindenkit megvisel. Következményeként csökkent a csoport aktivitása is, ám ennél nagyobb probléma, hogy sok barátomon (és önmagamon) depressziós jeleket fedezek fel.Na, ez nem a mi utunk, ébresztő Dobbantók!

Erős és edzett, kitartó sportemberek vagyunk. Legyen minden depresszióból kompresszió, azaz vegyünk egy nagy levegőt, s szívjuk fel önmagunkat.
A nehezen viselhető szélfúvás, a havas eső és az összes hidegfront az utolsókat rúgja. Érdekességként megemlítjük, hogy a Bakonyban száz esztendeje nem szembesülhettünk 30 cm feletti hótakaróval – főleg nem Húsvét után!

Szerencsére mi már bátran tervezhetünk! Szebb napok, sőt a legszebb napok közelednek Dunaharaszti térségében. Mozogjunk és mocorogjunk, erősödjünk és motiváljunk. Az egészség nagyon királyi dolog, kiváltképpen az immunitásunk fokozásában. Folytassuk a korábbi gyakorlatot, miszerint ismét tegyünk meg a félmaratonokat! (Vagy a felét, negyedét, netán a dupláját.)


Futva, bringázva, sétálva, túrázva, görkorcsolyán vagy akár szobakerékpáron – ízlés és lehetőség szerint. Ígérjük meg itt és most, önmagunknak és a folyamatosan gyarapodó összes Dobbantónak, hogy bizony ideje ismét megtennünk a megteendőket.

Példát mutatunk párommal (Ágnes Hufnagl az elsők között lesz)! Én,
Imre Hazafi pedig biztosan – legalábbis igyekszem – teljesíteni a megszokott távokat. Ehhez kívánunk Mindnyájatoknak sok erőt és kitartást a csatlakozás reményében!

Sz.A.

tabs-top
More in Sport
A józan ész:nyugodjék békében!

Minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó, akit nem szükségeltetik bemutatni – hiszen...

Close