Czanik Balázs rég várt kihívást teljesített

Egy sportoló állandóan keresi a kihívásokat – nincs ezzel másképp Czanik Balázs sem, aki rendhagyó módon vak és látássérült embereknek tartott Capoeira Aerobic órát.

A sport és a rendszeres mozgás mindenki számára elengedhetetlen, függetlenül kortól, nemtől és egészségügyi állapottól. A Mozdulj! Közhasznú Egyesület gyakran rendez olyan programokat, ahol egészségesek és segítséggel élők közösen mozoghatnak – ilyen például a Balaton-kerülő tandemtúrájuk, melyen látássérültek és látók tekerik körben a magyar tengert.

Az idei rendezvényen Czanik Balázs is részt vett, aki amellett, hogy kipróbálta a tandemezést, egy izgalmas gyakorlatokból álló bemelegítést is tartott a csapatnak.

Sportolóként mindig keresem azokat a feladatokat, ahol feszegethetem a határokat, ahol új kihívás elé állíthatom saját magamat. Régóta terveztem, hogy látássérülteknek tartok Capoeira Aerobic órát, és erre a tandemtúra egyik napján lehetőségem is volt. Meglepő és egyben felemelő érzés volt, hogy a vak illetve látássérült emberek mennyire odafigyeltek arra, amit mondtam nekik, és megpróbálták követni az instrukcióimat. Bár mindegyikük mellett állt egy látó segítő, hogy nehogy probléma legyen a mozdulatok közben, de szinte semmi segítségre nem volt szükségünk, nagyon ügyesek voltak. Látszik, hogy a nehézségeik ellenére is képesek teljes életet élni” – mesélte Czanik Balázs, a Capoeira Aerobic megteremtője.

A személyi edző szívesen próbál ki új mozgásformákat is, ezért nem meglepő, hogy ha már ott járt, felpattant a tandemre is.

Bár ránézésre teljesen egyszerűnek tűnik, a gyakorlatban az első pár perc nem is olyan könnyű. Fontos, hogy a társaddal teljes legyen az összhang, és oda kell figyelni egymás minden rezdülésére. Nagyon jól éreztem magam a tandemtúrán, és biztos vagyok benne, hogy jövőre is csatlakozni fogok a Mozdulj! csapatához, mert igazi összetartó, vidám társaságot ismertem meg” – tette hozzá Balázs mosolyogva.

tabs-top
More in Életmód, Sport
A SOKOLDALÚ MOLLINÁRY!

A hazai füleknek ismeretlenül csengő Mollináry név lassan kezd egyre ismertebbé válni. Igaz, a zenei berkekben járatosaknak a Cocomusic művésznevű...

Close