Culinary Olympics Stuttgartban

A magyar Szakács és Cukrász Nemzeti Válogatott bronzérmet szerzett a „Séf asztala” (Chef’s Table) és a „Nemzetek Étterme” (Restaurant of Nation”) programban Stuttgartban, a Kulináris Olimpián. Az eseményt minden negyedik éven hívják életre, ezúttal a 25-et a sorban, melyen a Worldchefs (gasztronómiai világszövetség) védnököl. A csapat remekül helyt állt, kitartott és magyar alapanyagok felhasználásával alkotta meg a három fogásos fine dining menüt és a Chef’s Table fogásait is.

WORLDCHEFS: a 105 tagországot és közel 10 millió séfet, gasztronómiai szakembert tömörítő World Association of Chefs Societest (WACS) 1928-ban alapították meg a Sorbonne-on – August Escoffier vezetésével. Az MNGSZ 1968 óta tagja a világszervezetnek, ez alatt két világkongresszust (1970, 1982) és egy európai konferenciát (2005) hozott Magyarországra.

A stuttgarti nemzetközi repülőtértől 550 lépésre található Messe Stuttgart területén kétévente, az INTERGASTRA-val és az IKA szakácsolimpiával (2020. február 14-19.) párhuzamosan rendezik meg a GELATISSIMO nevű kiállítást, amely az egyetlen szakkiállítás a kézműves fagylaltok témában az Alpoktól északra. A kiállítás öt napja alatt a fagylaltkészítők, mesterek, cukrászdák, kávézók és kávéházak tulajdonosai nemcsak diskurálnak, információkat/tapasztalatokat osztanak meg egymással, hanem meg is kóstolják a legújabb fagyi csodákat, díszeket, alapanyagokat illetve kellékeket. Röviden: 115.000 m2-en hotel & gasztronómia, kézműves fagylaltok és egy fantasztikus verseny, a Grand Prix GELATISSIMO, melyen nemcsak a pályázó versenyzők, hanem a közönség is nyertes volt.

Sz. A.

tabs-top
More in Aktuális
PÉLDAKÉP A SPORTBAN: PAJOR ISTVÁN (80.)

A közelmúltban egy sajtótájékoztatón volt szerencsém megismerni főszereplőnket avagy hősünket (ahogy szokás mondani), akinek a sportban bizonyított teljesítményeiért már önmagában...

Close