Bringaverseny világranglista pontokért

Rangos eseményről tudósíthatjuk olvasóinkat, hiszen a Magyar, a Cseh, a Lengyel és a Szlovák Kerékpáros Szövetség közösen szervezte meg a Visegrád 4 nemzetközi kerékpárversenyt illetve a magyar V4 elnökség Nagy Rajtját. Közel harminc csapat mintegy 150 versenyzője állt rajthoz július 10-én a Budapest és Pannonhalma közötti 157,3 kilométeres távon, egyúttal is világranglista pontokért küzdve.

Immár nyolcadik alkalommal rajtolhatott a V4 Nemzetközi Kerékpárverseny, melynek magyar szakasza Budapestről, a Várkert Bazártól indult el a hétvégén és Pannonhalmán ért célba. A Visegrádi Együttműködés – amelyhez a verseny is kapcsolódott – immár 30 éves múltra tekint vissza. Az idei év különlegessége, hogy július 1-vel Magyarország vette át a Visegrádi Csoport elnökségét egy évre.

A magyar versenyzők többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravazd érintésével érkeztek meg Pannonhalmára, ahol a célba érkezés előtti körözés során még meg kellett küzdeniük a helyenként 15 százalékos emelkedővel.

Az idei Olasz Körversenyen, azaz a Giro d’Italián a rózsaszín trikót három napon át viselő Valter Attila rajtoltatta el az idei V4 Kerékpárverseny-sorozatot, ahol egész napos családi program is várta az érdeklődőket délelőtt tíz órától este hat óráig. A nagy megmérettetést végülis a cseh Michal Schlegel nyerte a V4 nemzetközi országúti kerékpárverseny szombati magyar szakaszán.

A csaknem 160 kilométeres táv során négyfős szökevénycsoport alakított ki öt perc feletti előnyt, s a csoportban ott volt az idei magyar bajnokság mezőnyversenyének ezüstérmese, Istlstekker Zsolt (Epronex-GESU Bikewear Cycling) is. A táv kétharmada után a szökevénycsoport kettészakadt, a záró tíz kilométeren belül pedig az utolsóként elöl maradt szökevényeket is befogta a mezőny. Második a horvát bajnok Viktor Potocki lett, míg – legjobb hazai versenyzőként – a tavalyi és idei magyar bajnok, a 24 esztendős Filutás Viktor harmadikként ért célba.

A következő szakaszt másnap a szlovákiai Újbányán tartották meg, a cseh etapot jövő szombaton, míg a lengyelt pedig egy nappal később rendezik meg. A látványos küzdelmet mindenütt nagy közönség érdeklődés kísért végig.

Sz. A.

tabs-top
More in Sport
Sport a testnevelésen túl – továbbképzési program

Újabb nagy volumenű kezdeményezést indított útjára a Nemzeti Versenysport Szövetség „Sport a testnevelésen túl” elnevezésű akkreditált pedagógus-továbbképzési program keretében. A...

Close