Botharc és késharc teljes erővel – a Magyarok a legjobbak Európában!

Idén nyáron a Fülöp-szigeteken, Cebu városában több mint 30 országból, több mint félezer harcos gyűlt össze, hogy erejüket összemérjék. Az összesen közel 1000 mérkőzés során a Dankó Ferenc mester által vezetett Magyar Eskrima Válogatott az alapos felkészülésnek köszönhetően fantasztikusan teljesített. Ismét sikerült megmutatni, hogy a magyarok a legjobbak között vannak. Sőt, Magyarország lett Európa legjobb csapata az éremtáblázaton!

Nagyon kemény és pörgős küzdelmek során összesen 8 arany, 6 ezüst és 11 bronz éremmel térhetett haza a magyar csapat. Nagy Tamás és Szálkai István a legjobb 10 harcos közé is bekerült!

A Magyar Eskrima Válogatott tagjai: Lévai Orsolya, Nagy Tamás, Szálkai István, Cifra Roland, Disznós Imre, Bátor Zsolt, Kranitz-Nagy Attila, Fekete Márton, és Dankó Ferenc csapatkapitány.

A kiemelkedő versenyeredmények mellett még mester-vizsgákat is tettek a magyar eskrimások. Ezáltal Európa szakmai élvonalába kerültünk. Ezenfelül Dankó Ferenc mestert az Eskrima élő legendája, Dionisio Canete nagymester, ünnepélyesen Kelet-Európa főinstruktorává nevezte ki.

A Fülöp-szigetekről származó Eskrimát a XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes harcművészetének, továbbá a leglátványosabb küzdősportnak tartják a világon.

Fő részei: botharc, késharc, pusztakezes önvédelem.

A Dankó Ferenc mester által vezetett Magyarországi Doce Pares Eskrima Szervezet (Eskrima Hungary) iskoláiban a Fülöp-szigeteki harcművészet, az Eskrima technikáit teljes körűen oktatják. Ennek eredményeként a magyar Eskrimadorok egyformán ügyesen tudnak küzdeni egy és páros bottal, hosszú bottal, késsel, továbbá pusztakézzel egyaránt.

Ha valakinek mindez megtetszik, akkor csatlakozni lehet iskoláinkhoz, és el lehet kezdeni tanulni az Eskrimát, a XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes harcművészetét.

tabs-top
More in Sport
Hosszú Katinka és részt vesz a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztón

Szeptember 2-án, szinte a tanévkezdéssel indult el a Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat Pakson, Szombathelyen, hogy aztán szeptember 16-17-én Makón folytatódjon a...

Close