Bölcs gondolatok

Kikapcsolódásként ajánljuk az alábbi gondolatokat, talán sikerülve az olvasóinkat kimozdítani az egyre érthetetlenebb világunkban. Ezen felvezetéshez valószínűleg nem szükségeltetik kommentár…

Bő egy évtizede (2011-ben) Steve Jobs 56 évesen hunyt el hasnyálmirigy rákban, mintegy hét milliárd dolláros vagyont hagyva maga után. Ezek voltak az utolsó szavai:

′′Ezen a ponton, az ágyban fekve, betegen az egész életemre emlékezve, rájöttem, hogy minden elismerés és vagyon, amit birtokolok, értelmetlen a közelgő halállal szemben. Van pénzem, hogy bármilyen tehetséges embert felvegyek, de nem lehet valakit felvenni, aki viseli a betegségemet. A pénzzel minden anyagi dolog elérhető, de van egy dolog, amit nem lehet megvenni: az pedig a nagybetűs ′′ÉLET”.

Ahogy öregedtem, egyszerre rájöttem egy 300 dolláros óra és egy 3 millió dolláros ugyanazt mutatja. Hogy egy 150 ezer dolláros autóval és egy 15 millió dolláros autóval ugyanoda érhetünk el. Hogy egy 150 dolláros vagy 1500 dolláros bor ugyanazt a másnaposságot generálja. Hogy egy 300 négyzetméteres házban vagy 3000-ben a magány ugyanaz.

Az igazi boldogság nem anyagi dolgokból ered, hanem abból a szeretetből, amelyet szeretteink kínálnak nekünk. Szóval remélem megértitek, hogy ha vannak barátaitok, vagy akivel beszélhettek, az az igazi boldogság! Következésképpen öt tagadhatatlan tettre kell(ene) a figyelmünket fordítani:

– Ne neveld a gyerekeidet arra, hogy hogyan legyenek gazdagok! Oktasd őket arra, hogy boldogok legyenek! Majd ha felnőnek, a dolgok értékét fogják tudni, s nem az árát.


– Edd az ételeket gyógyszerként, különben ételként kell fogyasztanod a gyógyszereket!

– Aki szeret, az soha nem hagy el, még akkor sem, ha száz oka van rá, hogy kilépjen a kapcsolatból. Mindig talál okot a maradásra.

– Nagy különbség van a között, hogy ember vagy Ember vagy.

– Ha gyorsan akarsz menni, menj egyedül! De ha messzire akarsz menni, menj együtt.

És végül a legfontosabb: az élet bármely szakaszában is vagy most, légy hálás, és élvezd a kis dolgokat a lehető legteljesebb mértékben. Tartsd meg párod, családod és barátaid szeretetét, hogy amikor eljön a nap, amikor a függöny leszáll, magaddal viheted ennek valódi gazdagságát.”

tabs-top
More in Életmód
Kutya jótettek napja

Örvendetes tény, hogy kis hazánk rendelkezik a világ egyik legjobb statisztikájával a kutyatartás tekintetében – legalábbis lélekszámarányosan. Ezért is különösen...

Close