Amaretti

OLYMPUS DIGITAL CAMERASzámomra a legfinomabb sütemény, amelyben liszt egyáltalán nincs, helyette darált mandula a süti alapja.

Hozzávalók:

25 dkg darált fehér mandula
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
4 db tojásfehérje
1 tk keserű mandula aroma

A darált mandulát és a porcukrot összekeverjük. (Az eredeti recept szerint az aromát is ekkor keverjük hozzá, de tapasztalatom szerint jobb, ha a habhoz tesszük, mert akkor egyenletesen eloszlik és szép zöld lesz az egész…)
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd elkeverjük benne az aromát.

150 fokra melegítjük a sütőt…

Az alapanyagokat egyenletesen összekeverjük. (Nem kell vigyázni a habra, lényeg, hogy rendesen elosztódjon a mandula ill. a habos keverék.)

Habzsákba töltjük a keveréket, csillagcsövet használunk a diónyi halmocskák kinyomásához. A tepsit sütőpapírral béleljük, és máris mehet a sütőbe a finomság.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARövid idő alatt elkészül, érezni fogjuk a sütőből áradó páratlanul kellemes illatot. (5-10 perc lehet, de én nem néztem az órát, ráadásul minden sütő más…)

Az amaretti alja picit barnásra sül, de a teteje szép zöld marad, akkor jó.

Nem bonyolult sütemény, érdemes kipróbálni a receptet.

tabs-top
More in Hungary
Vasárnapi ötletek a konyhában

Sportszelet (sütés nélkül) Hozzávalók: Kekszmorzsa Vaj Kakakópor Porcukor Tej Rum A tetejére: Csokoládé Étolaj A „Sportszelet” sokunknak gyermekkori kedvence, ezért...

Close