A páneurópai ipari fejlődés új perspektívája

A Confindustria Ungheria az Olasz Köztársaság Napja alkalmából  június elején  Debrecenben konferenciát szervezett “A páneurópai ipari fejlődés új perspektívája” címmel, amelynek célja az Olaszország és Magyarország közötti ipari kapcsolatok előmozdítása.  A találkozón részt vettek olasz és magyar szaktekintélyek, a Confindustria valamint a nemzeti és helyi intézmények képviselői. A Debrecen városa által támogatott rendezvényt az Unicredit Magyarország és a Confindustria Ungheria tagjai (a Sofidel, a Tecnica és a Mital Group) is támogatják.

A bevezető és intézményi köszöntők után a MGYOSZ igazgatósági tagja dr. Horváth Miklós és Robert Heffner a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency) képviselője tartottak előadást a magyarországi befektetésekről. Ezt követően Pécskay Zoltán, az EDC Debreceni Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezető igazgatója szólalt fel Debrecen gazdasági fejlődéséről és növekedéséről.  A nap utolsó témája a vállalatok nemzetközivé válási stratégiáinak pénzügyi támogatása volt. Erről Alessandro Paoli, az UniCredit Nemzetközi Központ olaszországi vezetője és Andrea d’Alessandro, az UniCredit Bank Hungary Nemzetközi Központjának vezetője beszélt. Az ülést a “Páneurópai ipari fejlődés új perspektívái” elnevezésű projekt témájában tartott előadásával Raffaele Langella, a Confindustria nemzetközi ügyekért felelős igazgatója zárta. 

A Confindustria Ungheria 2021-ben született azzal a célkitűzéssel, hogy az olasz vállalkozások magas szintű és hangsúlyos jelenlétét támogassa Magyarországon, mind a köz-, mind a magánszférában. A régióban működő legismertebb olasz cégek közül már több tucatnyian csatlakoztak a kezdeményezéshez, sokan mások pedig jelezték nyárig történő csatlakozási szándékukat. A Confindustria Ungheria olyan innovatív, nemzetközi, etikus és fenntartható üzleti rendszert szeretne létrehozni, amely a magánszervezetek jelenlétén, a vállalatok közvetlen részvételén és a vállalkozások lehetőségeinek megteremtésén alapul.

 A Confindustria Magyarország büszke arra, hogy a térség 11 országának képviselőivel együtt a tagja a Confindustria Kelet-Európa hálózatának is. “Vállvetve azon dolgozunk, hogy európai és nemzetközi szinten is egyre nagyobb hangsúlyt kapjunk és egyre jobban elismerjenek minket”. – Maria Luisa Meroni, Confindustria Est Europa elnöke

A Confindustria maga, az olaszországi gyártó és szolgáltató cégeket képviselő központi szervezet. A Confindustriához több mint 150 000 kis-, közép- és nagyvállalat csatlakozott önkéntesen, amelyek összesen több mint öt millió munkavállalót foglalkoztatnak, és az olasz GDP (bruttó hazai termék) mintegy harmadát adják. A szervezet küldetése, hogy elősegítse az ország gazdasági, társadalmi és városi növekedésének kulcsát jelentő vállalkozások megerősítését.

A Confindustria küldetésének teljesítése érdekében közös utakat jelöl ki, és – az autonómia és a befolyási területek tiszteletben tartása mellett – közös célokat, illetve kezdeményezéseket határoz meg a gazdasági és pénzügyi világot, a nemzeti, európai és nemzetközi intézményeket, a közigazgatást, a szociális partnereket, a kultúrát és a kutatást, a tudományt és a technológiát, a politikát, az információt és a civil társadalmat illetően.

tabs-top
More in Science & tech
Tények és adatok a mesterséges intelligenciáról

A mesterséges intelligencia forró téma a vállalkozások számára - ez derült ki a nemrégiben az Infotér Egyesülés Szakmai Napján ....

Close