A Paloznaki Jazzpiknikre már beindult a visszaszámlálás

Az igényes zene ismét átveszi a főszerepet Paloznak lankáin – az élményt a minőségi zene és a balatoni borvidék szerelmesei nem hagyhatják ki. Augusztus elején ismét az igényes zenéé lesz a főszerep a Balatonnál. A tizenkettedik alkalommal megrendezett Paloznaki Jazzpiknik ezúttal is a legjobb előadókkal, jellegzetes butik fesztivál hangulattal és temérdek sztárral várja a közönséget.

A szervezők ismét Paloznakra hívták a magyar jazzélet legizgalmasabb formációit, hogy a nemzetközi előadók mellett a műfaj hazai élvonala is képviseltesse magát. A tehetséggondozás mindig kiemelt helyen szerepelt a Jazzpiknik életében, az idei fesztivál is számos fiatalnak nyújt fellépési lehetőséget az intimebb hangulatú, kimondottan a jazz világát bemutató színpadokon.

A Paloznaki Jazzpikniken idén is olyan világsztárokat hallhatunk, akik saját műfajukban a legjobbak közé tartoznak. A fesztivál augusztus 1-jén két díva, Izo FitzRoy és Anastacia fellépésével kezdődik. Augusztus 2-án a funky vitathatatlan királya, a The Brand New Heavies lép fel, Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese Spandau-slágereket ad elő, végül a Kraak & Smaak koncertje zárja az estét.  Augusztus 3-án a holland popformáció, a Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba ad holdfényes koncertet a szőlőhegy oldalában, végül pedig az MF Robots zenéje búcsúztatja a 12. Paloznaki Jazzpikniket.

A Paloznaki Jazzpiknik alapító-fesztiváligazgatója, Valde Orsolya egykor a férjének szánt születésnapi ajándékkoncertként álmodta meg az első Jazzpikniket a festői Paloznakon, ahol a családi pincészetük működik. A fesztivál azóta a Balaton-part ikonikus eseményévé vált, ahol a Kool and the Gang-től Rick Astley-n át az idei headliner Anastaciáig egymásnak adják a kilincset a világsztárok, miközben lehetőséget kapnak tehetséges magyar zenészek is. Emellett azonban megmaradt a rendezvény egy hamisítatlan, független családi vállalkozásnak, amolyan „kézműves fesztiválnak”.

Feledhetetlen, kihagyhatatlan élmény – garantáltan a balatoni szezon kiemelkedő fénypontja lesz idén is a Paloznaki Jazzpiknik. Még nem késő, aki eddig nem vette meg a jegyét, még megteheti az alábbi linken: További információ, kedvezményes jegyek:
https://jazzpiknik.hu

– Vajna Zsolt –

tabs-top
More in Aktuális, Kultúra
Izgalmas film Lengyelország híres műkincsrablásáról

Június 27-től érkezik országszerte a mozikba a lengyel-magyar koprodukcióban készült Szent című film, amely Szent Adalbert gnieznói ereklyetartójának 1986-os elrablását...

Close