A LOT ÖSSZEKÖTI BUDAPESTET SZÖULLAL

Régiónk piacvezető légitársasága az utóbbi években jelentős eredményekkel büszkélkedhet: tavalyhoz képest bő egy millió, s az idei évhez viszonyítva jövőre 6,6 millió utassal számolnak Lengyelországban. A LOT elindította az első történelmi jelentőségű csatlakozását Szöulba, ezzel a legrövidebb és legkényelmesebb repülőutat kínálva Dél-Koreába Közép- és Kelet-Európa lakosainak.

Az új járat hetente három alkalommal fogja szállítani az utasokat, a menetidő Budapestről rövid varsói átszállással alig 12,5 óra! Szöul a LOT harmadik ázsiai célállomása, Tokió után a második, amelyet idén indított el.

Október 17-től minden hétfőn, szerdán és szombaton, Varsó és Szöul útvonalon kizárólag a világ legmodernebb repülőgépe a Boeing 787 Dreamliner szállítja az utasokat. A Szöulból Varsóba visszatérő járat menetrend szerint kedden, csütörtökön és vasárnap repül. A LOT Közép- és Kelet-Európa első légitársasága, amely kapcsolatot teremt számos európai város és Dél-Korea között.

“Ügyfeleinknek szükségük van egy kényelmes járatra, jó menetrenddel és a maximális rövid átszállással. Mi válaszolunk erre az igényre. A mi hálózatunkban ma csaknem 60 európai város van és ezen városok lakosainak van egy jó hírem: nem a nagy és zsúfolt nyugat-Európai csomópontokon kell átszállni. Választhatnak egy LOT járatot Varsón keresztül. Az utazás Dél-Koreába még soha nem volt ilyen egyszerű és kényelmes. A nagyon kevés légitársaság egyikeként, nem csak ígéretet teszünk a rövid átszállásra, de képesek is vagyunk azt betartani. Bárki, aki valaha is átszállt már Varsóban, tudja, hogy ez egy kényelmes repülőtér, ahol még egy ilyen rövid, 40 perces átszállási idő is egyfajta kényelmet nyújt” – nyilatkozta Rafal Milczarski a LOT vezérigazgatója.

Az egyik legnagyobb előny, hogy az új csatlakozás Szöulba rendkívül rövid utazási időt kínál nem csak Lengyelországból, hanem a régió más országaiból is. Köszönhetően a kényelmes menetrendnek a LOT lehetővé teszi, hogy az utazási idő Budapesttől mindössze 12,5 óra. Az átszállás a varsói Chopin repülőtéren tehát mindössze 40 percet vesz igénybe. Ennek köszönhetően akár néhány órát is meg lehet takarítani, a más európai légitársaságok által kínált csatlakozásokhoz képest.

A budapesti járatokon Embraer 175 valamint Bombardier Q400 típusú repülőgépeket üzemeltetünk. Mindkét repülőgépet kedvelik az utasok, a középső üléssor hiánya miatt. Az utasok három egyedi utazási osztály kényelmét élvezhetik. A Dreamliner fedélzetén is három osztály áll rendelkezésére a LOT utasok számára: a LOT Business Class (vízszintes ágyra nyitható ülésekkel és a legjobb éttermekre jellemző finom konyhával), a LOT Premium Economy Class (személyre szabott térrel, kényelmes, dönthető lábtartós ülésekkel, combtámasszal, koktél asztalokkal és gazdag menüvel), valamint a LOT Economy Class (egyéni fedélzeti szórakoztató képernyőkkel és USB porttal felszerelt modern ülésekkel illetve a repülőút során felszolgált friss, változatos ételekkel).

” A kényelmes csatlakozást elindítása mindig kiváltja a potenciált a turisztikai és az üzleti ágazatban, Magyarország pedig jelenleg egy nagyon fontos célpont több ezer koreai számara. Örülünk, hogy megkönnyíthetjük utazásukat Szöul és Budapest között és hozzájárulhatunk a kulturális és kereskedelmi együttműködés megnöveléséhez a két ország között “ – mondta a LOT vezérigazgatója.

A Dél-Korea – Magyarország útvonalon évente mintegy 120 ezer ember utazik, miközben egyre növekszik a koreai beruházások száma. Jelenleg több mint 40 koreai vállalat végez befektetéseket Magyarországon.

A Korea és Európa között repülő utasokra gondolva a LOT többek között koreai ételeket kínál, a fedélzeti szórakoztató rendszerben pedig koreai filmek és teljes koreai nyelvű szórakoztató rendszer állnak rendelkezésre. Minden járaton a fedélzeti személyzet egyik tagja beszél koreaiul. A Szöuli járat elindítása a LOT által elfogadott stratégia része, melynek célja a nyereséges növekedés. Szöul a második új hosszútávú járat Tokió után, mely ebben az évben indult. Így a lengyel légitársaság egyre erősebb az ázsiai piacon, s jelenleg három nagy ázsiai városba biztosít csatlakozást: Szöulba, Tokióba és Pekingbe.

A LOT egyéb hosszútávú járatokat is fejleszt. Nemrég mutatták be új járataikat Észak-Amerikába – Newarkba és Los Angelesbe. A repülőjegyek Szöulba megvásárolhatók az összes értékesítési csatornán keresztül, többek között a lot.com oldalon, a LOT Call Centeren keresztül, a LOT Travel irodákban és utazási irodákban.

SZ.A.

A LOT Polish Airlines egy modern légitársaság, ami Új Európát köti össze a világgal. Csaknem évente 5 millió utasa számára a legrövidebb és legkényelmesebb utazási lehetőségeket kínálja közel 60 célállomásra világszerte Varsón, egy versenyképes, gyors összeköttetéseket biztosító elosztóközponton keresztül. A régió légitársaságai közül egyedüliként, a közép-kelet-európai térségben betöltött vezető szerepére építve, illetve azt továbbfejlesztve, a LOT közvetlen járatokat üzemeltet az Egyesült Államokba, Kanadába és Kínába is. A légitársaság Európa egyik legfiatalabb gépparkjával rendelkezik, és – szintén egyedüliként – az összes hosszú távú járatát a világ legfejlettebb repülőgépével, Boeing 787 Dreamlinerekkel repüli. A LOT elsősorban csapatának szenvedélyére és pozitív energiájára épít, köztük a világ élvonalába tartozó, sok esetben különböző légi-közlekedési sportágakban bajnok pilótáival. 87 év tapasztalattal a háta mögött a LOT a világ egyik legrégebbi légitársasága, és a nemzetközi szinten legismertebb lengyel márka. Elismertségét a különböző iparági szereplők, sajtóorgánumok és – legfőképp – az utasok véleménye alapján odaítélt számos díj is bizonyítja.

tabs-top
More in Utazás
HÍREK LENGYELORSZÁGBÓL

Nagy a készülődés a síszezonra. A lengyel Tátrában, pontosabban Zakopane környékén öt sífelvonó bocsát ki közös bérletet. Egyetlen igazolvánnyal, az...

Close