A balatoni nyár fénypontja – Paloznaki Jazzpiknik!

A Balaton északi partjának egyik legkedvesebb falujában, Paloznakon a Homola Pincészet 2019-ben már nyolcadszorra rendezi meg a Paloznaki Jazzpikniket, ami kis Tájház udvari dzsemboriból vált 3 napos, 4 színpados, 20 koncertes rendezvénnyé, 2015-től pedig a Nagyon Balaton rendezvénysorozat oszlopos tagjává.

Idén augusztus 1–3. között rendezik meg a Balaton északi partján a már sokak által ismert és várva várt fesztivált, a Paloznaki Jazzpikniket. Három nap, ami a minőségi élőzenéről, a gasztronómiáról és a családias hangulatról szól. Ha mi is a fűben ülve szeretnénk hallgatni a jazz, a soul és a funk művészeit, akkor mindenképpen látogassunk el az ország egyik leghangulatosabb fesztivál helyszínére! A korábbi évekhez hasonlóan, a szervezők ismét különleges előadókkal készülnek, érkezik majd a The Jacksons, Rick Astley, a The Brand New Heavies, Maceo Parker, az Adani&Wolf duó, a Silhouette&Vinx, Little G Weevil és a Peet Project is.

Az idei fesztivál sztárfellépője: Rick Astley a Never Gonna Give You Up ’80-as évekbeli slágerének énekese, aki nagy sikerrel tért vissza néhány éve új, kifinomult soul hangzásával. A Michael Jackson fiútestvéreiből álló The Jacksons formációt most először hallhatják a rajongók Magyarországon. A híres pop család mellett a jazz, a funk és a soul kiemelkedő alakjaival találkozhatnak a piknikezők. Tehát a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői sora; augusztus 1-jén, csütörtökön a The Jacksons aranyozza be a nyitóeseményt, őt követi a Peet Project. Augusztus 2-án, pénteken a The Brand New Heavies, Little G Weevil és a Silhouette & Vinx varázsolja el a közönséget, majd a szombati záróesten, augusztus 3-án Rick Astley, Maceo Parker és Adani&Wolf lép színpadra. A legjobb nemzetközi és hazai előadók mellett minden évben fontos eleme a fesztivál szervezőinek a minőségi gasztronómia biztosítása, valamint a Homola Pincészet főszponzorként (egyébiránt a rendezvény egyik alapítója) kínálja a résztvevőknek a különleges borait.

Michael Jackson karrierje testvérei mellett indult el, már ötévesen a testvérekből álló formációban kezdett el énekelni, amivel óriási sikereket értek el. Több zenei listát is megdöntöttek, gyakran léptek fel Elvis Presley-vel. Olyan nagy slágereket köszönhetünk a The Jacksons-nak, mint az I Want You Back vagy a Blame It On the Boogie, és olyan zenekaroknak szolgáltak inspirációként, mint például a Backstreet Boys, az N*SYNC, a Jonas Brothers vagy éppen a One Direction. London, Párizs és Brüsszel után látogatnak el Magyarországra, az idei 50. születésnapi világturnéjuknak egyik állomása Paloznak lesz, ahol a pop királyáról is megemlékeznek majd. Ezt a különleges élményt Magyarországon először láthatjuk! Idén, a zárónapon pedig a magyar közönség is ízelítőt kap az örök sztár megújult stílusának varázsából: augusztus 3-án, szombaton Rick Astley kifinomult soul hangzását élvezhetik a rajongók a Paloznaki Jazzpiknik keretében! A rendezvény egyediségét és nemzetközi elismertségét jelzi az is hogy Rick Astley – aki óriási stadionokat megtöltő koncertjeivel manapság leginkább csak az Egyesült Királyságban turnézik – nagyon ritkán vállal fellépést fesztiválokon, azonban a előző évek elsöprő sikerei láttán Paloznakkal kivételt tett és egy dán illetve spanyol fesztivált követően Paloznak lesz a harmadik fesztivál Európában ahol láthatják a rajongók. A piknik szervezői idén is számos különleges programmal várják az érdeklődőket az ország egyik leghangulatosabb fesztivál helyszínén, vétek lenne kihagyni!

Vajna Zsolt

tabs-top
More in Kultúra
Életünk Forgácsai (könyvajánló)

FIGYELEM! KORHATÁR! FIGYELEM! 25-45 év között feltétlenül AJÁNLOTT! 15-25 év között és 45 év felett KÖTELEZŐ! Komolyra fordulva: A szerző...

Close