5 moz­du­lat, ami le­rob­bantja rólad a ki­ló­kat!

Szerző: Keleti Anita

(Fotó: 123RF)
Sze­ret­nél meg­sza­ba­dulni né­hány ki­ló­tól? Spor­tol­nál, de nem szí­ve­sen mész edző­te­rembe? Mu­ta­tunk 5 olyan gya­kor­la­tot, amit ott­hon is könnyen és gyor­san meg tudsz csi­nálni! Ha heti 3-4 al­ka­lom­mal el­vég­zed, biz­to­san bomba for­mába ke­rülsz a bi­ki­ni­sze­zonra!

Sokan nem mernek edzőterembe menni. Nemcsak azért, mert sem idejük, sem pénzük nincs rá, hanem egyszerűen szégyellik, mások előtt, hogy elhíztak . Pedig ahhoz, hogy formás alakod legyen, nem feltétlenül van szükség edzőtermi munkára, hiszen otthon, a szobában, vagy nyáron, az udvaron is egyszerűen tornázhatsz. A kitartás, az akaraterő, az elszántság sokkal fontosabb! Íme, 5 gyakorlat, amelyeket, ha rendszeresen elvégzel, gyorsan látványos eredményt érhetsz el! Ne feledkezz meg a bemelegítésről és a nyújtásról sem!

guggolás1. Guggolás

EZT OLVASTAD MÁR?

Az edzés 3 alapszabálya: ha ezeket betartod, gyorsabban fogysz
Ez az egyik leghatékonyabb comb- és popsiformáló gyakorlat. Állj meg vállszéles terpeszben, és guggolj le úgy, mintha leülnél egy székre, aztán egyenesedj fel, kiinduló helyzetbe. Végezheted súlyzóval is a gyakorlatot, ha már haladó vagy. 15 guggolás javasolt!

 

 

2. Kitörés

kitörésAlapállából lépj egy nagy lépést előre, támadóállásba. Az elől lévő lábadat hajlítsd derékszögbe, a térded ne menjen a bokád elé. A hátsó lábad szintén legyen derékszögben, de úgy, hogy térded éppen ne érje el a talajt. Ezután állj fel alapállásba egyenes háttal, aztán vissza támadóállásba. A gyakorlatot felváltva végezd, egyszer a jobb, majd a bal lábaddal lépj előre. Lábanként 12-12-szer ismételd!

 

 

 

 

 

3. Felülés

felülésFeküdj hanyatt a földre, térdeidet kissé húzd fel, talpad maradjon a talajon. Kulcsold össze a kezeidet a tarkód mögött. Emeld meg a felsőtestedet hasizomból, de ne nagy lendülettel, mert akkor megerőltetheted a hátad. Addig ülj fel, amíg a könyököddel el nem éred a térdedet! Próbáld meg egyenes háttal kivitelezni a gyakorlatot! 20 felülést végezz!

 

 

 

 

 

4. Nyújtott lábú lábemelés

lábemelésFeküdj le hanyatt a talajon, mindkét kar a test mellett. két lábad összezárva emeld meg úgy, hogy a derekad a talajon maradjon. A hasizmod segítségével emeld a lábaidat minél magasabbra, majd engedd vissza a talajra. 10-szer ismételd a gyakorlatot!

 

 

 

 

 

5. Fekvőtámasz

fekvőtámaszEreszkedj le a talajra, fekvőtámasz pozícióba. Mindkét kar vállszélességnél szélesebb tartásban. Karhajlítással közelítsd tested a talajhoz, engedd le magad, amennyire csak tudod! A törzstartás mindvégig egyenes, ne homoríts! Majd nyomd vissza magad kiinduló helyzetbe. Ha nem sikerül nyújtott lábbal, nyugodtan támaszkodj térddel a talajon. Minél közelebb van a térded a karodhoz, annál könnyebben fog menni a gyakorlat. 12 fekvőtámasz ajánlott!

Eközben a címlapon

A gyakorlatsort egymás után 2-3 körben végezd! Idővel mehet 4-5 körben is! Jó edzést!

tabs-top
More in Sport
5 láb-gyakorlat, amivel 20 perc alatt enyhítheted hát-, csípő- és térd fájdalmat

Sokan nem gondolnak a láb deformitására akkor, amikor fáj a fejük, hátuk, derekuk, pedig sokszor a fájdalom okát a lábon...

Close