20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL

Életmód hétvége nem csak növényevőknek – 2016. augusztus 27-28.

Léteznek ehető virágok és magyaros vegakonyha? Lehet, hogy nem hizlal a rizs? Augusztus 27-28-án Budapesten a 20. VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL táplálkozási szakemberek előadásait, ételkóstolókat, vegán főzőversenyt, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak! A fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve, hogy rávilágítson, csak zöldség és gyümölcs fogyasztásával is élhetünk egészségesen. A rendezvény több zenei és tánc-programot is kínál, Sütő Enikő modelliskolája pedig újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót. Idén először lesz „vegán mozi” és „főzőszoba”, és amíg a szülők főznek, vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt. A fesztiválra a belépés ingyenes!

talRéfi Dávid olykor provokatív kérdéseket is felvető, Szénhidrátra fel! című expozéjával kezdődik augusztus 27-én 10 órakor a 20. Vegetáriánus Fesztivál Budapesten a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Ezt követően Lénárt Gitta, a Nyersétel Akadémia vezetője nyers vegán ételcsodákkal ismerteti meg a hallgatóságot, 12.50-kor pedig Sütő Enikő modelliskolája újrahasznosított anyagokból készült ruhákból tart divatbemutatót.

Marton Melinda tudományos kutató, a Testtudatos táplálkozás módszer megalkotója 14 órakor a teljes értékű, gluténmentes növényi étrend kialakításához ad segítséget receptekkel és elméleti tudással, majd Dr Tamasi József belgyógyász szakorvos Hogyan ne haljunk meg? címmel tart előadást. 17 órai kezdettel a nagyteremben az első napot a Gitamala együttes Mantra koncertje zárja.

Ezzel párhuzamosan több terem színes programjai közül szemezgethetnek a látogatók. Többek között Halmos Monika gasztrobotanikus, food stylisttól tanácsokat kaphatunk az ehető virágoskert létesítéséhez úgy, hogy a lehető legkevesebb időt és energiát fordítsuk a gondozására, természetesen, vegyszerek nélkül. 15 órakor Nagy Zitával, a Zizi kalandjai blog szerzőjével találkozhat a közönség, majd Pálok Péter (Mahadzsan dász) szakács, a szakrális konyha avatott szakértője Ősi kultúrák gasztronómiai öröksége napjainkban címmel tart előadást.

A Baba-mama szobában Puskás Krisztina és Zentai Kata, a Beszélő Babakezek program vezetői a babajelbeszéd rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket,
Werner Krisztina laktációs szaktanácsadótól megtudjuk, kell e készülni a szoptatásra és hogyan befolyásolja a szülés módja a szoptatás sikerét, végül a MODULE dúláival lesz beszélgetés a várandósságról, szülésről, szoptatásról és babagondozásról.

Vasárnap 11 órakor Varga Sándor receptekkel, ötletekkel segíti azokat, akik kíváncsiak, hogyan lehet magyaros, mégis vega konyhát vinni. Ezt követően Bonifert Anna az állatok tiszteletéről beszél a vegán életmód tükrében. 14 órakor pedig Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök, több könyv szerzője felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az aránytartás a vegán táplálkozásban.

Ezután Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos a bennünk zajló testi-lelki-szellemi folyamatok megismerésének fontosságáról beszél. A fesztivál 17 órakor Enrico Végtelen szeretet CD bemutató koncertjével zárul.

A szakértő szobában dr. Pásztor Judit arról beszél, hogyan lehet meggyógyulni a metabolikus szindrómából, a Workshop teremben pedig Jónás Adrienn mutatja be, hogy a Hellinger módszerre alapozva hogyan indítható be a test öngyógyító folyamata.

Idén először lesz „vegán mozi” – ahol számos ismeretterjesztő és dokumentfilmet vetítenek – és „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók.

A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.).

A teljes program: www.egeszsegvar.hu

tabs-top
More in Életmód
Országtorták avatása és ingyenes vércukormérés a Magyar Ízek Utcáján

Budapest, 2016. augusztus 11. - A nagyközönség először láthatja és kóstolhatja meg az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny nyertesét, az...

Close